۶ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۵۵

گزارش خبری/

دشتهای بردسیر غرق گل محمدی/ کارخانه های ادکلن اروپا چشم به راه اسانس گلهای کرمان

دشتهای بردسیر غرق گل محمدی/ کارخانه های ادکلن اروپا چشم به راه اسانس گلهای کرمان

کرمان - خبرگزاری مهر: دشتهای گسترده لاله زار این روزها رنگ صورتی به خود گرفته و تکاپوی چیدن و عرق گیری گلهای محمدی روستاها و گلستانهای کرمان را متحول کرده است این درحالی است که مهمترین مقصد اسانس گلهای محمدی کرمان کارخانه های مشهور ادکلن سازی فرانسه و بلژیک است.

به گزارش خبرنگار مهر، دشتهای استان کرمان در شهرستان بردسیر این روزها مملو از گلهای خوش بو است و رنگ صورتی گلهای محمدی بر رنگاهای دیگر غلبه کرده است.

طبق آمار وزرات جهاد کشاورزی شهرستان بردسیر در استان کرمان بعد از شهرستان کاشان بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در کشور را به خود اختصاص داده است و از سوی دیگر به دلیل کیفیت بالای گل لاله زار استان کرمان شرکتهای عطر سازی و ادکلن سازی مشهور جهان مشتری پر و پا قرص گل محمدی کرمان هستند این مسئله باعث شده است میلیونها دلار ارز آوری عاید استان کرمان از طریق صادرات اسانس گل محمدی شود.

طبق آمار منتشر شده از سوی گمرکات کشوری در 10 ماهه سال جاری میلیاردها ریال از استان کرمان به وسیله گلاب صادر شده است که به نظر می رسد که با توجه به ظرفیت های موجود در این زمینه با برنامه ریزی و حمایت مسئولین ذیربط بتوان به سهم بیشتری از صادرات در این زمینه دست یافت.
 
وجود بزرگترین کارخانه گلاب گیری کشور به نام الزهرا در کرمان و صدور اسانس گل محمدی به بزرگترین کارخانه های تولید عطر و ادکلن در فرانسه، آمریکا، آلمان، انگلیس و حاشیه خلیج فارس نشانه مرغوبیت و جایگاه ویژه این محصول در بازارهای جهانی دارد اما علیرغم تمام این پتانسیلها کم توجهی به این صنعت موجب شده است نام گلاب مرغوب لاله زار کرمان در پشت تبلیغات سایر شهرها قرار گیرد و با وجودیکه یک چهارم گلاب کشور در کرمان تولید می شود اما متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

اقتصادی برپایه گل

فرماندار بردسیر در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: پیش بینی می شود تا پایان خرداد ،بیش از پنج هزار تن گل محمدی از گلستانهای شهرستان بردسیر برداشت شود.

وی افزود: دو هزار و پانصد تن گل محمدی شهرستان بردسیر برای فرآوری به پنج کارخانه  گلابگیری و کارگاههای سنتی شهرستان منتقل می شود.

هادی احمدی گفت: شهرستان بردسیرازلحاظ سطح زیر کشت گل محمدی بعد از شهرستان کاشان رتبه دوم کشور را داراست.

فرماندار بردسیر درآمد حاصل از این محصول را در شهرستان بالغ بر ده میلیارد تومان در سال دانست.

وی گفت: مرغوبیت و کیفیت گل محمدی شهرستان بردسیر سبب شده که هر ساله اسانس تولید شده گل محمدی از این شهرستان برای مصارف صنعتی عطر و ادکلن سازی به کشورهای اروپایی صادر شود.

این مسئول افزود: به ازاء هر ده تن گل ، یک لیتر اسانس و ده هزار لیتر گلاب تولید میشود .وی میزان تولید اسانس در شهرستان بردسیر را دویست لیتر اعلام کرد و گفت: دو هزار و پانصد تن گل محمدی بردسیر برای اسانس و گلاب گیری با شیراز و کاشان می رود.

محمد ارجمند مدير جهاد كشاورزي شهرستان بردسير نیز به خبرنگار مهر گفت: هر ساله با نزديك شدن به نيمه فصل بهار برداشت گل محمدي از باغات اين شهرستان آغاز مي شود.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان بردسير گفت: پيش بيني مي شود تا اواخر خرداد ماه حدود پنج هزار  تن محصول از مزارع گل محمدي برداشت شود.


 چه کسی گل محمدی را به کرمان آورد

همایون صنعتی در سال ۱۳۰۴ در تهران به دنیا آمد. پدرش، عبدالحسین صنعتی زاده، از اولین رمان نویسان ایرانی و پدربزرگش علی‌اکبر صنعتی‌زاده بود. کودکی خود را در کرمان نزد پدر بزرگ و مادر بزرگش گذراند. سپس در دبیرستان البرز تهران تحصیل کرد و به کار تجارت پرداخت. مادرش و همسرش اصفهانی بودند. او خواهرزاده میرزا یحیی دولت آبادی نویسنده «حیات یحیی» است.

در طول دوره پهلوی او در انتقال بسیاری نهادهای وابسته به فرهنگ به ایران پیشرو بودند. ایشان همچنین زمانی مسوول برنامه سوادآموزی به بزرگ‌سالان - موسوم به کلاسهای اکابر- بودند.

 از دو سه سال قبل از انقلاب او معتقد بود که کار حکومت تمام است. خود را از مشاغل دولتی کنار کشیده بود و در لاله زار کرمان، در ملک پدری اش، به کشت گل مشغول شده بود. شعر می‌گفت و گل می‌کاشت و گلاب می‌گرفت. در زندگی او همواره بیش از هر چیز به دو کار مشغول بود، کشاورزی و تحقیق در احوال ایران باستان. اما صنعتی‌زاده بعد از انقلاب مدتی را در زندان سپری کرد. او در سال‌های آخر به تحقیق در متن‌های مربوط به گاه‌شماری و نجوم و آیین‌های ایران باستان روآورده بود.

بزرگترین کارخانه گلابگیری ایران

گلاب زهرا نام کارخانه تولید گلاب و روغن گل است که در کرمان توسط همایون صنعتی زاده و همسرش "شهین دخت صنعتی" در سال ۱۳۵۸ خورشیدی تاسیس شد.

این کارخانه اولین واحد تولیدی است که موفق به دریافت گواهینامه ارگانیک در تولید گلاب و روغن گًل شده است.

گلاب زهرا بزرگترین صادر کننده گلاب و روغن گل در ایران می‌باشد و محصولات آن در اروپا و سایر دنیا به فروش می‌رسد.

از گلابگیری تا حمایت از یتیمان

همه ساله برای تمدید گواهینامه ارگانیک مزارع و کارخانجات این واحد تولیدی توسط کارشناسان انجمن خاک انگلستان Soil Association مورد بازرسی قرار می‌گیرد.

عمده مشتریان روغن گًل این کارخانه لابرتوارهای تولید لوازم بهداشتی‌آرایشی در اتحادیه اروپا هستند.

هم اکنون کارخانهٔ گلاب زهرا یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین واحدهای صنعتی دنیا در زمینه تولید عرقیات گیاهی و اسانس به شمار می‌رود و در حال حاضر شرکت گلاب زهرا بیش از بیست گونه محصول مختلف شامل عصاره‌ها و عرقیات گوناگون گیاهی، به چای، نمک‌های معطر تولید می‌کند و یکی از صادر کنندگان عمده گلاب و روغن گل محمدی در جهان می‌باشد.

شرکت از نظر بازرگانی وابسته به بنیاد فرهنگی و تربیتی صنعتی(مجموعه پرورشگاه صنعتی) می‌باشد که یک خیریه مربوط به ارتقاء توسعه فرهنگی و اجتماعی است.

بنیاد پروژه‌های اجتماعی بسیاری در استان کرمان، شامل پرورشگاه پسران و خانه‌های متعدد برای کودکان معلول در شهر کرمان همچنین پرورشگاه دختران در شهر بم را پشتیبانی می‌نماید.




 

کد خبر 2063892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha